Εξετάσεις «PISA»: Έγγραφο τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών από τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στις εξετάσεις «PISA» καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, την παραμονή της πραγματοποίησης της στάσης εργασίας, με στόχο την έκφραση της αντίθεσης της βάσης του κλάδου στην υλοποίηση των εξετάσεων «PISA», o Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, ο Κόπτσης, έστειλε ένα…έγγραφο τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, το οποίο είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντιδεοντολογικό και αυταρχικό.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις «PISA», με στάση εργασίας στις 10 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο Καπετανάκειο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 10/5 , 8-12.00 Μ.Μ.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΟΠΤΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Την παραμονή της πραγματοποίησης της στάσης εργασίας, με στόχο την έκφραση της αντίθεσης της βάσης του κλάδου στην υλοποίηση των εξετάσεων «PISA», o Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, ο Κόπτσης, έστειλε ένα…έγγραφο τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, το οποίο είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντιδεοντολογικό και αυταρχικό. Αποκλειστικό στόχο έχει την αποτροπή της συμμετοχής των συναδέλφων στην πραγματοποίηση των εξετάσεων. Με το έγγραφο αυτό ο Γενικός Γραμματέας  επιβεβαιώνει-για πολλοστή φορά- ότι η αρχή που διέπει τη λειτουργία του ΥΠΑΙΘ είναι το δόγμα «νόμος και τάξη».

Δηλώνουμε προς τους συναδέλφους ότι η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 8-12 μ.μ. για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων (Τετάρτη 10/5) η οποία είναι νόμιμη.

Επίσης τονίζουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κρίνει τις απεργίες και πολύ περισσότερο, το δικαίωμα να καλλιεργεί κλίμα τρομοκράτησης, με στόχο την υπονόμευση και την ακύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.

Ø ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ.

Ø ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8.00 Π.Μ. ΣΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί